Marie Locher

Ik ben afgestudeerd Master of Applied social psychology aan de Vrije Universiteit van Amsterdam.
Werken aan de ontwikkeling van mensen en teams is voor mij een enorm boeiend traject. Zeker als er sprake is van (schijnbare) tegenstellingen, zoals de behoefte aan drukte en rust, een carrière en een privéleven of de behoefte aan voorspelbaarheid, veiligheid en tegelijkertijd verandering en avontuur. In deze (vaak ogenschijnlijke) tegenpolen ligt een proces van unificatie: het samen brengen van verschillende behoeften en belangen tot een kern die de motor vormt voor onze ontwikkeling en vooruitgang.

Het hebben van tegenpolen vind je niet alleen in mensen zelf, maar ook in teams (zoals teambelang versus individueel belang) en in organisaties (organisatiebelang versus maatschappelijk belang). Je bewust worden van je eigen proces in deze complexer wordende wereld en jezelf als uitgangspunt te nemen, zorgt er voor dat je meer vrijheid en controle gaat ervaren in de keuzes die je maakt. En dat is waar ik bij help. De focus gaat eerst naar binnen: wat willen en kunnen wij als mens, team of organisatie doen? En gaat dan naar buiten: wat hebben we nodig van anderen? Hoe zien we vooruitgang? Graag nodig ik mensen uit daarover in gesprek te gaan en daar op te reflecteren, zodat je kan groeien vanuit een stevige kern.

Aandachtsgebieden

- Persoonlijk leiderschap
- Intervisie
- Teamontwikkeling
- Communicatie en gespreksvoering
- Individuele coaching en ontwikkeling

Over Marie

Leren en ontwikkelen is niet alleen mijn werk, maar ook mijn hobby. Naast mijn werk ben ik bezig me te scholen in de Spaanse taal, Latin ballroom dancing,geweldloze communicatie, transformatie. In oktober ga ik beginnen aan de vervolgcursus haptonomie. Daarnaast zet ik me in voor iedereen die graag wil groeien, of je nu klein bent of groot, arm of rijk. Naast al het ontwikkel- en leerwerk vind je mij in de natuur, waar ik wandel, hardloop en tennis. Ook loop ik niet weg voor een goed boek en ben ik bereid voor mijn favoriete muziekbands de Nederlandse grens over te gaan.

 
U bevindt zich hier: Home Over ons Onze mensen Marie Locher